به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی امروز در مراسم تحلیف کارآموزان قضات روحانی در قم، توجه حوزه علمیه به امر قضا را ضروری برشمرد و اظهار داشت: نگاه حضرت امام (ره) در امر قضا به حوزه علمیه بود و گفتند باید حوزویان وارد دستگاه قضایی شوند.
معاون اول قوه قضائیه بیان داشت: احتیاط در قضاوت این نیست که انسان آن را نپذیرد و وارد نشود بلکه به قول حضرت امام (ره) هرکس توانایی نسبت به قضا دارد و نپذیرد خلاف احتیاط عمل کرده است.
عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه تأکید آیتالله لاریجانی توجه به جذب نیروهای حوزوی است، افزود: ما از حوزه علمیه انتظار داریم که نیروهایی که از دانش و تهذیب خوب برخوردارند به کمک قوه قضائیه بیاورد.
وی عنوان داشت: فعالیت 2 هزار قاضی روحانی در دستگاه قضا خوب است اما مطلوب نیست، همچنان نیاز به حوزه علمیه است که نیروهای خود را به سمت دستگاه قضا تربیت کند.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی گفت: ما تلاش داریم تا برخی از مشکلات اداری در جذب قضات روحانی برطرف شود و این مشکلات رافع تکلیف نیستند، باید سعی کنیم اینها را برطرف کنیم.
* مدلهای قضای اسلامی را ارائه دهیم
وی با بیان اینکه در ابتدای پیروزی انقلاب شاخصهایی از روحانیت در دستگاه قضا بودند و قضاوت میکردند، بیان داشت: جامعهای که میخواهد الگو شود، باید مدلهای خود را ارائه دهد، چراکه بسیاری از کشورهای اسلامی به جد این نیازها را بیان میکنند و از ما انتظار دارند که مدلهای قضای اسلامی را ارائه دهیم.
معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه حوزه علمیه، باید به دستگاه قضا کمک کند تا به جایگاه تراز قضای اسلامی و امیرالمؤمنین (ع) نزدیک شویم گفت: کارآموزان قضایی باید بدانند که این میزان از دانش کافی نیست باید به دانشافزایی خود اهتمام داشته باشند و با ابزارها و دانش روز آشنا شوند.
وی کار قاضی را مهندسی اجرای قانون برشمرد و اظهار داشت: تحلیف امر تشریفاتی نیست، بلکه یک عهد، میثاق و پیمان با قرآن و ائمه (ع) و ارزشهای اسلامی است.
عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه قاضی باید خود را به لحاظ روحی، علمی، عملی و اخلاقی آماده کند گفت: قضاوت شأنی از شئون ممتاز انبیاء است و رسول خدا (ص) در این جایگاه قرار داشتند.
وی افزود: اگر دانش ما تنها بهرهگیری از آموختهها و فرمولهای قضاوت باشد کافی نیست، تقوای الهی ضرورت دارد و باید از خدا استمداد طلبید تا حکمی که صادر میکنیم آرامش بیاورد و اضطراب را از بین ببرد.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی بیان داشت: قضاوت شغل نیست، بلکه کرسی قضا، ملجأ و پناهگاه مردم است که به آن پناه آوردهاند و جز عدل از آن انتظار دیگری ندارند.